fbpx

 

90-dagarsplanering

 

Work smarter not harder

 

Känner du att du springer på alla bollar och att du hela tiden ligger efter. Att du har svårt att hitta rätt flow. I allt från att posta på sociala medier till att planera din tid? Då kanske 90-dagarsplanering kan vara ett bra sätt att få struktur för ditt företag i höst.

I min membership site The Brand & Business Lounge går vi den här månaden igenom ämnet 90-dagarsplanering, utveckling och strategi. Därför tänkte jag att det vore kul att berätta lite mer för dig om hur det går till.

 

Starta med ditt WHY

 

Innan jag öppnar en planner eller sätter mig med att formulera mina mål så startar jag med mitt WHY. Vad är det som ligger till grund för mina mål och vart jag vill gå det här året?

  • Varför vill jag lyckas med de här målen?
  • Är det för att få mer frihet, tjäna mer, resa mer, utvecklas eller göra skillnad?

Oavsett ditt WHY så är det viktigt att du har grunden på plats. Att få med din mentala styrka för att nå mål och drömmar för underverk!

Ditt WHY ligger alltid till grund för dina beslut. Det är viktigt för mig att du utforskar det när vi börjar att jobba tillsammans.

 

90-dagarsplanering med 90XGoal Planner

 

Som grund för min struktur med 90-dagars planering använder jag mig av boken 90xGoal Planner (beställ här) av Alon David.
Den har ett enkelt sätt att strukturera upp dina mål och drömmar i 90-dagars sektioner.

För mig är det viktigt att vara visuell och jag tycker att det är lättare att tänka mig en tårta som vi delar upp i fyra stycken tårtbitar, en för varje 3-månaders period under året.

 

Stora mål & drömmar

 

Jag startar med att planera hela året i december där jag tar fram mina STORA mål och drömmar och ser till att fokusera på det som är viktigaste för mig. Därefter portionerar jag ut mina mål under året under varje “tårtbit” men ser till att få ut de största viktigaste delarna så tidigt som möjligt för att få fart på dem.

Övergripande mål: Mitt övergripande mål för 2018 är att skala av och utveckla min verksamhet genom att satsa på färre tjänster och hög kvalitet.

Hur implementerar jag det i min verksamhet?

 

Bland annat genom att skala bort och renodla min verksamhet och jobbat med att vara tydligare med vad jag gör och erbjuder.

Att ha med min titel – Brand & Business Designer överallt för att det inte ska vara en tvekan om vad jag gör och kan hjälpa till med. Även att inkludera fler “CTA” Call to actions när jag postar på socialamedier eller webb.

Tårtbitar 90-dagarsplanering 2018

Q1 Jan – mars: Tårtbit nr 1 Omsättning & kunder (vilket gav resultat med ett fantastiskt resultat för Q1.
Q2 April – juni: Tårtbit 2 Coaching & Branding
Q3 Juli – sep: Tårtbit 3 Utveckling
Q4 Okt – dec: Tårtbit 4 Flow & mål

Tre favoriter ur boken

Ur boken 90XGoal Planner vill jag tipsa om några delar som jag tycker extra mycket om och som jag tror kan hjälpa dig vidare.

THE PIE OF WEALTH

För entreprenörer och företagare är det viktigt att ha “flera ben eller flera delar där inkomster kommer in” och genom att skriva ner och få koll på vad du gör som genererar bra och mindre bra gör att du ser vad du bör lägga mer tid på och vad du kan dra ner på.

“Pie of wealth” är en övning där man ritar upp sin egen tårta/cirkel som man fyller med “tårtbitar” från den verksamhet man har under “sitt paraply”. För mig har det varit oerhört bra att se rent procentuellt hur jag fördelar de “ben” jag har i företaget.

TOP 5 GOALS

Genom att skriva ner och sammanfatta dina fem största mål för din 90-dagarsplanering får du mer fokus. Det vi fokuserar på växer!

För att sätta mål som du verkligen når upp till är det bra att tänka på SMART GOALS (specific, measurable, relevant & time-based). Det är oerhört viktigt att också tänka igenom det vi tog upp tidigare “VARFÖR vill du nå de här målen”, hur skulle det få dig att känna, vad skulle du uppnå osv.

MAIN ACTIONS

Något som är ett av de största hindren jag ser bland mina klienter är när man inte “tar action”. Man bloggar, sänder live, lägger ut fina bilder på sociala medier men effekten uteblir. Den effekt som man förväntar sig; att få fler kunder, sälja fler kurser eller att öka omsättningen.

Det är en rad olika faktorer som måste komma på plats men det viktigaste är att inte sitta still i båten utan att “TAKE ACTION”.

Vad ska du göra för att nå dina mål? Var specifik och vänta inte med att börja!

 

Utvärdering av första halvåret & två tårtbitar

 

I min membership site The Brand & Business Lounge har dörrarna stängt men öppnar igen i september. Du kan signa upp dig för mer info/erbjudande inför uppstart för hösten här. 

Den här månaden delar jag med mig till gruppen av hur man kan utvärdera sitt första halvår och använda de resultat man får till att stärka sitt sista halvår och om man behöver justera, portionera om och se till att få en grym utväxling under andra halvan av året.

Behöver du hjälp att strukturera upp din höst och kanske starta med 90-dagarsplanering? 
Passa på att ta ett Private Business Coach Abonnemang innan jag höjer priserna 1 september. 

 

 

business coaching 90-dagarsplanering

Kontakta mig & boka ett kostnadsfritt 15 min Clarity Call för att vara redo för hösten

 

 

brand book freebie

Varsågod! Freebies!

Få tillgång till hela mitt Freebie bibliotek & få ett inspirationsmail från mig fyllt med goodies. 

You have Successfully Subscribed!

%d bloggare gillar detta: