fbpx

Jag har haft en gnagande känsla inombords en längre tid. Att skala av det som inte känns rätt eller genuint och det är allt från samarbeten till tjänster. Till att göra mer saker som är lustfyllda och ger mig, mitt företag och mina klienter energi. 


Att gå tillbaka till sitt varför 

 

Flera kollegor inom branschen som jag har pratat med har känt samma sak….att de vill gå tillbaka till själva kärnan av sitt företagande – sitt VARFÖR. 

Att vi på något sätt alla hamnat lite i ett ekorrhjul där allt snurrar allt fortare och vi inte hinner tänka efter och framförallt inte KÄNNA EFTER vad som verkligen är viktigt och som betyder något. 

Underbara Marjorie – äkta feeling i den här bilden : )  

 

Personal branding  


Jag är brand coach och jag hjälper mina klienter att bygga starka varumärken online.  Eftersom jag själv känner att jag vill följa både smarta strategier men även min känsla så vill jag också det för mina klienter. 

Personal branding handlar just om att bygga genuina och härliga varumärken online. Att ta fram dig mer! För när du skriver äkta från hjärtat då går det rakt in till mottagaren. 

Jag har kommit fram till att jag vill ge dem mina bästa verktyg, råd och system men att det är mer och mer viktigt för mig att de själva ska känna efter om det verkligen är rätt för dem. Jag vill sätta personliga strategier som passar för just den unika person eller företag som de faktiskt är. 

För är det rätt och äkta och vi bygger genuina varumärken online – ja då når vi också ut och in…..precis där vi ska vara.


Det ska vara kul & kännas rätt 


När vi forcerar, säljer på och pushar, då kan det lätt ge en helt annan effekt…att vi attraherar fel energier och fel klienter och inte alls får den där härliga känslan…utan en bitter eftersmak för att vi stressat fram något som inte är det vi vill vara. 

Jag vill att du ska känna att det är KUL att driva företag! Att du ska glädjas åt att ha kontroll och känna att du driver det med hjärtat!

Jag tackar glatt nej till det som bara innehåller snabba pengar men som inte känns rätt. Att våga säga nej till det vi inte tror på….det visar också på stort mod och beslutsamhet. Att vi vågar stå sanna i oss själva för då attraherera vi också det vi behöver attrahera.

 

Stockholmsdag med coaching
Always bring your heart


Ett mind-shift

Så för mig har det här “mind-shiftet” inneburit att jag avföljer, väljer grupper som ger mig energi, människor och kollegor som inte bara suger ur mig kunskap utan att ge något tillbaka och framförallt har jag fokuserat på äkta känsla.

Vet ni….det är det bästa jag har gjort. Det flödar in rätt klienter, rätt feeling och jag sover gott om natten.

Jag erbjuder mina tjänster utan baktanke, utan affilate kick-backs (inget fel men inte min väg att gå) och jag lyfter personer som jag beundrar utan baktanke att jag ska få någonting tillbaka. Jag försöker att se mina “konkurrenter” som kollegor där vi inspireras och vägleder varandra. 

Att vi faktiskt lär oss att se det unika i oss själva som gör att vi inte längre är konkurrenter utan att vi kompletterar varandra.

Jag ska vara ärlig och säga att det inte är lätt alla gånger  gånger men med bra personer som tänker på liknande sätt så går det ändå så mycket bättre än att lägga negativ energi på att bli irriterad på likheter av tjänster och program. 

samarbete
Fina samarbeten 

Det vi fokuserar på växer


Känner du att det ändå “tar tag i dig” och påverkar ditt företagande och hur du mår så är ett tips att en stund skapa distans och gå din egen väg. Ibland behöver vi koppla bort (eller avfölja) för att må bra. Det är inget fel, det är bara bra att ibland våga rensa ut för att hitta vägen framåt. 

Det vi fokuserar på växer…det glöder och det ger ringar på vattnet. Det är faktiskt riktigt coolt!

Någonstans i allt det som man “bör göra” är det lätt att tappa fotfästet och bara “göra” istället för att stanna upp och “känna efter”. 

– Vad är rätt för mig och mitt företag? 
– Vad har jag för företagsvärderingar? 
– Vill jag det här? 
– Tror jag på det här? 
– Känns det här rätt i magen?

Jag kommer ihåg att jag tyckte att den här bilden var hemsk på mig…med mage och allt men den är precis det den är – äkta och fylld av glädje

 

Internet är som en Autobahn, det är trångt, kaosartat och många som slåss om både kunder och uppmärksamhet. Det är grupper, det är sponsrade inlägg och affiliate program. Många får halvt panik och känner att de “borde” sända live, de “borde” ha ett team av affiliates, de borde kunna säga att de har en virtuell assistent eller sälja så mycket mer.  

Jag brukade säga att “vi borde bli mer Amerikanska” då jag faktiskt inte tycker om Jantelagen. För mig har det ändå inneburit ett uppvaknande där jag känner att “snabba quickfixes “one advice fits all”, aggressiva metoder inte alls är det jag vill rekommendera mina klienter. 


Att man ska följa en guru och göra XX XX för att nå miljoner följare eller tjäna 6 figures…det känns bara fel och omodernt i det jag vill förmedla till mina klienter.

Däremot att utveckla sitt företag, att tjäna pengar och att tycka om att få det att växa är jag så noga med att trycka på. För vi driver inga hobby verksamheter och vi ska ta betalt för vår kunskap. När man tjänar pengar kan man också både hjälpa andra + göra saker som man har drömt om. 


Om du känner dig “lost”

Lägg handen på hjärtat
Blunda
Känn in vad du vill med ditt företag
Öppna ögonen
Följ ditt hjärta och skapa ett företag som du kan vara stolt över! 

Malin Hammar-Blomwall