fbpx

Varför inte bara ta egna bilder?

Vissa saker är värt att investera i när du startar företag eller gör en re-branding än att försöka ordna själv med dåligt ljus och selfies. 

Jag tänkte att jag skulle göra en liten “trip down memory lane” där du skulle få ta del av de fotografer som jag har använt under mina första år som företagare och varför jag tycker att du SKA investera i en bra fotograf för att bygga ett starkt varumärke.  

Jag visste redan att värdet att investera i bra bilder är bland det smartaste du kan göra.

Gärna i kombination med en grym brand coach som också kan ge dig strategier och hjälpa dig att börja använda dina bilder på rätt sätt – hint hint.Fotograf Angelica Bernhardsson

Magiskt ljus

Jag kom i kontakt med Angelica genom en vän som anlitat henne som fotograf för att hon var så duktig på ljus och att ta bilder på hästar.

Eftersom jag ville ha en härlig slottsmiljö så bokade vi in Strömsholm och vi träffades en fin höstig eftermiddag när solen gav ett magiskt sken. 

Angelica var verkligen lugn och härlig och även om jag var grymt nervös eftersom det var mitt första photo shoot med företaget så kände jag efter ett tag att det var riktigt kul att bli fotad! 

Tack Angelica för de här magiska bilderna! Jag har nog inte riktigt förstått förens efteråt HUR mycket jag verkligen älskar dem! 

Om jag skulle ge min tanke på vad som gör Angelica så speciell som fotograf så skulle jag säga “ljuset” hon tar bilder med magiskt ljus! Både på hästar och människor. 

Angelica Bernhardsson
Angelicas Webb

Fotograf Linda Brolin 

linda-brolin-vindro
Fina Linda Brolin – Vindro 

Ger dina produkter liv


Linda Brolin är en fotograf från Öland som jag kom i kontakt med online i någon av de grupper som jag tidigare var med i.

Linda var också med i det stora kundprojekt som vi hade tillsammans med Hjältebyrån för vår gemensamma kund Smolk Smycken.

Det blev en VIP-fotoresa till Frankrike tillsammans med härliga VD Ulrika Engblom för att bilder till deras nya webb. Linda fotade Smolks smycken både vid havet och i “min by” Saint Paul De Vence och även härliga bilder på Ulrika. 

Linda har också fotograferat för vår nätverksuppstart Beyond The Limits där hon fotade mig och Yasmin Casaca på vackra Haymarket där vi hade superkul! Många skratt och roliga minnen. 

Härliga glassiga rosa toner som jag tycker mycket om. Tänk vad färger på “location” kan vara viktiga att tänka på. 

Hon har fotat mycket fina smyckesbilder till Smolk och många andra företag och det ser du framförallt på hennes Instagram. 

Vill du ha hjälp med produktfotografering så är Linda specialiserad på det!

Linda Brolin Instagram 
Linda Brolin Webb 

Fotograf Viktoria Davidsson

viktoria davidsson
Härliga Viktoria Davidsson 

Porträtt

Viktoria Davidsson är porträttfotografernas mästare!

Otroligt mjuk, guidande och kul session där jag nog aldrig har skrattat så mycket. Spontan och lättsam och det bästa av allt – Viktoria får dig att slappna av framför kameran. 

Viktoria var också med på en av mina Workations där hon förutom att fota alla deltagares porträtt till deras webb även fotograferade mig på Cap De Antibes, i vackra Cannes (där vi letade efter den perfekta dörren…) och i min fina by Saint Paul De Vence. 

Älskar bilderna och känslan! 

Viktoria är också vår fotograf för nätverket Beyond The Limits (som jag har tillsammans med Yasmin Casaca) och där har hon tagit härliga mingelbilder. 

Så behöver du vackra porträtt – this is your Queen! 

Viktorias Webb
Viktorias Instagram

Fotograf Janine Laag 

Janine Laag – Lumeah Brand Photography

Personal Brand Photography

Janine Laag är inte bara en fantastisk fotograf för just Brand Photography men även en del av mitt nya spännande samarbete som kommer ut snart!

Jag träffade Janine i en nätverksgrupp online och direkt kände jag att “wow” henne gillar jag. Den internationella delen av mitt företag och den mjuka känsla hon har både privat och när hon fotograferar tilltalade mig. 

Janine är från Australien (bara att det är mitt favoritland..och att jag älskar surfing, stränder och koalor) och hon är specialiserad på just personal brand photography. 

Vårt photo shoot var också helt amazing (även om det startade fel för mig med en sen avbokning av en frisör och en stor fläck på klänningen). Vi åkte ut till två vackra slott och så fotade vi här hemma hos mig då jag behövde bilder där jag “jobbade” i min egen miljö. 

När jag anlitade Janine så var tanken just sociala medier och att få nyanser i mina nya “brand colors”. Tidigare var de ljust blå, guld och vitt och med i och med en makeover så har de landat i en ljus pastellig palett med rosa, creme, ljusblått, vitt och lite guldstänk. 

Jag låter bilderna tala för sig själva, jag blev så nöjd och ser en så enorm fördel att kunna strössla ut dem på sociala medier och hålla mina nyanser. 

Så behöver du bilder till webb + sociala medier av en personal brand photographer – this is it! 

Janines instagram
Janines webb

Vikten av att nå ut 

När jag startade mitt företag så kom jag direkt från en bransch där jag  hade jobbat med grymma reklambyråer och visste vikten av att nå ut online och att synas som företagare.

Jag insåg snabbt att jag behövde investera i en fotograf för att få bilder till min webb, sociala medier och PR för tidningar/poddar mm.

Vad kan vara bra att tänka på?

Innan du kontaktar en fotograf så är det bra att checka av några punkter för att du ska kunna göra rätt val för ditt företag. 

 • Vilken känsla vill du förmedla?

 • Vilka färger har du i din branding? 

 • Vilka kanaler behöver du bilder för? 
  Webb + bloggSociala Medier (FB, IG. LinkedIn, Youtube eller till en bok.

 • Vad för slags bilder är det du behöver? Är det för webb (då är banners med lite luft på sidan toppen för att addera en CTA eller kanske en frilagd bild bra. 

 • Hur mycket bilder behöver du?

  Räcker det några riktigt bra bilder och komplettera med några “stock photos eller gratisbilder” med datorer/miljöer?

  Eller vill du ha ett paket av bilder för sociala medier att kunna välja och vraka mellan för att skapa en helhet? 

Vad kan bilderna göra för dig? 

För mig har mina bilder betytt så mycket! Det har använts till allt från sociala medier, webb, reportage i tidningar till det viktigaste…att mina klienter har kunnat få en bild av MIG. 

Personal Brand Photography är just det – att ge en bild av dig som gör att du kan attrahera dina drömklienter och en känsla av vad du erbjuder samtidigt som det går hand i hand med ditt varumärke. 

Så funderar du på en fotograf?

Gör ordentlig research, tänk efter vad du behöver för bilder och välj någon som du känner är rätt för DIG och ditt företag. 


Här kan du boka ett kostnadsfritt Brand Clarity Call med mig om du  vill ha hjälp med att hitta din feeling!

En selfie : ) notera den trista garderoben i bakgrunden