fbpx

Instagram Stories är hett!

 

Om 2017 handlade mycket om video så handlar 2018 mycket om att vi måste våga vara mer synliga, slipa på våra strategier och framförallt att testa olika grepp för att få effekt online. 

 

Instagram Stories

Över 200 miljoner användare och det bara växer. Instagram stories är hett, hett, hett! Det är en av världens mest snabbast växande plattformar för sociala medier och något DU inte får missa!

Det finns roliga filter, effekter och det ger dig en rejäl boost online som gör att du kommer att bli mer synlig och vem vill inte det!
Snapchat älskades mest av den lite yngre publiken och Insta stories som vi ofta kallar det har nu tagit ett rejält kliv fram speciellt bland de som vill jobba med sitt brand online.

 

insta-stories

1. Använd hashtags till din story

 

En realtivt ny funktion på Instagram är att du kan följa andra hashtags.

Jag har tex gjort några hashtags som du kan följa:

#officedogjuly – om du gillar min vita lilla office dog July så har hon en helt egen hashtag
#malinhammarblomwall – mitt varumärke och företag som inkluderar alla mina bilder
#workationfrance2018 – bästa entreprenörsresan till Frankrike och den lilla byn Saint Paul De Vence.

När någon söker genom en hashtag och du har taggat din Insta story med just den hashtagen så kommer din story att synas högst upp i feeden och det gör dig såklart ännu mer synlig! Hur bra som helst!

 

2. Inkludera en länk som ger dig flow

Det är bara de som har över 10.000 följare som har haft möjlighten att jobba med “swipe up” och på så sätt skicka besökaren direkt till en tjänst, blogg eller produkt på sin webb. Otroligt kraftfull funktion. Men nu kan du addera flera länkar till din Instagram bio på olika sätt och det gör att du kan skicka dina följare till olika sidor.

Jag använder mig tex av linktr.ee 
Här kan du se hur min möjlighet till att länka till olika kanaler ser ut och det är så enkelt att sätta upp nya länkar, så det här måste du helt enkelt bara testa! Tydligt och bra och har gett mig mycket trafik dit jag velat ha den!

3. Tagga andra varumärken & företag

När du taggar andra i din Instagram Stories så får stärker du samarbeten, du kan få uppmärksamhet från andra och du kan starta nya. Jag taggade tex några varumärken som sedan återkopplade och var intresserade av samarbeten eller att finnas i mitt nätverk.

4. Ge dina följare glimtar ur ditt entreprenörsliv

Genom att visa små sneak peeks på din vardag som entreprenör och företagare så gör du andra nyfikna på dina tjänster, ditt liv och ditt företag. Det tar inte många minuter att filma ett frukostmöte, en ny tjänst på webben eller en helt ny produkt. Testa!

 

5. Vi vill connecta med människor innan vi köper

När jag tog fram mina “best nine” de nio populäraste instagram bilderna som jag har tagit förra året….så var det 5 selfies, 2 st bilder på officedog, en från Workation i Frankrike och en på min dator. Det betyder att vi älskar att se de människor vi följer. Skulle vi göra en undersökning av vilka 9 bilder som är populärast hos ett gäng entreprenörer är jag rätt säker på att vi skulle få väldigt många selfies! Så bjud på dig själv och våga vara synlig!

Våga och visa vem du är och vad du står för. Vilka värderingar har ditt företag och hjälper du tex någon välgörenhetsorganisation? Genom att förklara varför du är passionerad för det du gör och varför du älskar att göra det du gör så kan du skapa dig en tribe som gillar det du gör och som verkligen kommer att vara trogen ditt varumärke.

 

6. Top of mind – i den bransch du verkar i

BMW, Tesla, Coca-Cola, Gucci…..listan kan göras lång. Varumärken som vi älskar och som vi tänker på direkt då vi ska nämna några som glittrar lite extra. Det handlar om “brand awareness” att vara “top of mind” dvs om du är frisör så ska du vara den första frisören man tänker på i din stad då man vill klippa sig. För ditt varumärke, din service, din passion är det som gör att man bara vet att “dit ska man gå”.

 

7. Inte längre någon “bästa tid att posta”

Instagram Stories behöver du inte tänka på när du postar, så länge som du postar något några ggr per dag och inom 24 timmar. De ligger kvar i 24 timmar om du inte lägger dem i “highlights” för då sparas de där. Highlights är superbra till att spara dina bästa stories, de som du vill visa lite mer vad du gör eller visa ditt brand.

 

8. Du kan spara ner dina stories

När du har lagt upp och postat dina små “mini filmer” på Instagram Stories så kan du spara ner dem och posta eller skicka vidare eller tex lägga på Facebook. Smart och smidigt.

Titta in & följ mig på instagram

Malin Hammar-Blomwall på Instagram

 

insta-stories

 

 

brand book freebie

Varsågod! Freebies!

Få tillgång till hela mitt Freebie bibliotek & få ett inspirationsmail från mig fyllt med goodies. 

You have Successfully Subscribed!

%d bloggare gillar detta: